Ημερολόγιο

Φεστιβάλ σχημάτων ΑΡΕΝ Θεσσαλονίκης 2018

26/04/2018

Αριστερή Ενότητα Θεσσαλονίκης

Φεστιβάλ σχημάτων Αριστερής Ενότητας 2018. Εκδηλώσεις, προβολές, βιβλιοπωλείο, μπαρ: σας περιμένουμε!

Την Πέμπτη 26 & την Παρασκευή 27 Απριλίου, οι φοιτήτ(ρι)ες των σχημάτων της Αριστερής Ενότητας Θεσσαλονίκης διοργανώνουμε το διήμερο πολιτιστικό και πολιτικό μας φεστιβάλ. Συναντιόμαστε, μοιραζόμαστε και αλληλοεπιδρούμε σε συζητήσεις, εκθέσεις, λάιβ και προβολές, στο Πολυτεχνείο του Α.Π.Θ.

Εδώ και οκτώ χρόνια μνημονικής επίθεσης, βιώνουμε στην καθημερινότητα μας μια εντεινόμενη και ευρεία υφαρπαγή εργασιακών δικαιωμάτων, περιστολή κοινωνικών κατακτήσεων και καταστρατήγηση δικαιωμάτων και ελευθεριών. Τώρα ο ταξικός πόλεμος που μαίνεται στο εσωτερικό της χώρας, μπορεί να μετατραπεί σε πόλεμο μεταξύ λαών για λογαριασμό των από-πάνω, που κέρδισαν και συνεχίζουν να κερδίζουν! Οι χώροι που σπουδάζουμε βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο κέντρο της επίθεσης για να μετακυλιστεί και άλλο από το κόστος φοίτησης στις δικές μας πλάτες, για να μετατραπεί η παιδεία σε εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους. Γινόμαστε μάρτυρες μιας έντεχνης απόπειρας να πειστούμε πως η παθητικοποίηση, η αποχή από τα κοινά, η απαξίωση κάθε συλλογικής διαδικασίας και -εν τέλει- ο ατομικός δρόμος, αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση.

Από τη μεριά μας πιστεύουμε ότι η παραίτηση από τους αγώνες και η αποδοχή των παραπάνω δεν συγκροτούν διέξοδο και δεν μας ταιριάζουν. Όσο αποφασιστική είναι η επίθεση που δεχόμαστε άλλο τόσο ενιαία και συντονισμένη οφείλει να είναι η αντίδρασή μας! Μέσα από τη συλλογική δράση να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέπουν να ζούμε και όχι απλά να επιβιώνουμε. Απέναντι σε ένα Πανεπιστήμιο αποστειρωμένο και επιχειρηματικό, δημιουργούμε τα δικά μας αντιπαραδείγματα και διεκδικούμε το Πανεπιστήμιο των αναγκών και επιθυμιών μας.

Ένα αντιπαράδειγμα σαν και αυτό, επιχειρεί να γίνει το φεστιβάλ μας, ψάχνοντας ερώτηση για όσα μας συμβαίνουν, γυρεύοντας απάντηση σε όσα μας απασχολούν! Έτσι βαδίζουμε, επιλέγοντας τον συλλογικό δρόμο και έναν διαφορετικό τρόπο να παλεύουμε, να ανταμώσουμε, να συζητήσουμε και να διασκεδάσουμε! Δρούμε αυτοοργανωμένα - από κοινού, και σας καλούμε να είστε όλες και όλοι εκεί!

Πρόγραμμα:

Πέμπτη 26/4 (Αίθριο Πολυτεχνείου)

20.00_Προβολή: The square (2017) του Ruben Östlund

22.00_Ρεμπέτικο γλέντι με τα Παιδιά και τους Μess στον τεκέ

Παρασκευή 27/4

19.30_Εκδήλωση-Συζήτηση: "Relatos Salvajes*: ιμπεριαλισμός και πόλεμος - για μια διεθνιστική απάντηση στη γειτονιά μας

23.00_Πάρτυ (κυλικείο Πολυτεχνείου)


**Για τον πολλαπλασιασμό των χώρων αντίστασης, την επανοικειοποίηση του πανεπιστημίου, την οικονομική ενίσχυση των σχημάτων μας, δηλαδή την αυτοτέλεια και την ανεξάρτητη, πολύμορφη παρέμβασή μας στον κοινωνικό μας χώρο.