Ημερολόγιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις της OilOne

05/05/2018

Άλλος δρόμος - δημοτική κίνηση Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που οργανώνουν οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών, κάλεσμα απευθύνει η Δημοτική Κίνηση Πολιτών '' Άλλος Δρόμος'' , ο επικεφαλής και Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος, για συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται σε συνεργασία δημοτικής αρχής , φορέων και συλλογικοτήτων το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 και ώρα 7:00 το απόγευμα στον Υδατόπυργο Δραπετσώνας, με προορισμό την είσοδο των εγκαταστάσεων της OilOne, (προσυγκέντρωση και πορεία από την πλατεία Ευγένειας στις 6:00 το απόγευμα).

Η παρουσία όλων των πολιτών είναι σημαντική και απαραίτητη για ένα από τα σοβαρότερα θέματα που απασχολούν τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας στην πόλη.
Καθημερινά τα παιδιά μας, οι μαθητές των σχολείων, οι εκπαιδευτικοί, οι αθλητές στα γήπεδα, οι κάτοικοι, νέοι και ηλικιωμένοι, δοκιμάζονται από τους ρύπους και αέρια των εγκαταστάσεων επεξεργασίας πετρελαιοειδών της OilOne, από την τσιμεντόσκονη του εργοστασίου Lafarge, με την απειλή της πιθανής λειτουργίας των παλαιών δεξαμενών των ΕΛΠΕ (βλέπε OilOne), με σοβαρό κίνδυνο της ζωής μας και με μόνο κέρδος την αύξηση κερδών των επιχειρηματιών.

Μετά από χρόνια αγώνων και διεκδικήσεων η πρόσβαση στο χώρο των Λιπασμάτων, στην παραλία μας, έγινε πραγματικότητα με σειρά σημαντικών παρεμβάσεων και εκδηλώσεων που πραγματοποίησε αυτή η δημοτική αρχή και που ακόμη συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό.
Η παρουσία χιλιάδων πολιτών το περασμένο καλοκαίρι στο χώρο, ανέδειξε την αγάπη του κόσμου και την ανάγκη του για διέξοδο στη θάλασσα, στη δική μας θάλασσα !!!

Δεν θα αφήσουμε να μας στερήσουν το όνειρο
Δεν θα αφήσουμε να μας κλέψουν τη ζωή όπως στο παρελθόν
Θα αγωνιστούμε ακόμη μία φορά και εάν χρειαστεί και δεκάδες ακόμη για μια αξιοπρεπή ζωή.

27 Απριλίου 2018

http://allosdromos-kedra.blogspot.gr/2018/04/oilone.html?m=1