Επικαιρότητα

Ο νόμος του ισχυρού επιβάλλεται για μια ακόμη φορά στη Ν. Φιλαδέλφεια

09/06/2018

Συντονισμός για την υπεράσπιση των ελευθεριών και των κοινών αγαθών

Ανακοίνωση 

Από την Παρασκευή 1 Ιούνη, το αμαξοστάσιο και οι εγκαταστάσεις καθαριότητας, που εξυπηρετούν τους πολίτες της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας, είναι υπό κατάληψη από την ένωση οπαδών ORIGINAL 21. Την προηγούμενη ημέρα, η εταιρεία ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. συμφερόντων Μελισσανίδη, είχε μηνύσει Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο και 4 εργαζόμενους που είχαν προσαχθεί επί πολλές ώρες στο Αστυνομικό τμήμα Ν. Φιλαδέλφειας. Οι εγκαταστάσεις αυτές βρίσκονται έξω από το εργοτάξιο του γηπέδου, είναι στην ίδια θέση εδώ και 40 χρόνια και τους τελευταίους μήνες είχαν γίνει στόχος οπαδών που απαιτούσαν να κατεδαφιστούν εδώ και τώρα. Τελικά στις 7/6/2018, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, εγκρίνει την κατεδάφιση των δημοτικών εγκαταστάσεων από τη ΔΙΚΕΦΑΛΟ Α.Ε.

Πρόκειται για τη συνέχεια της κήρυξης πολέμου ενάντια σε όσους επιχείρησαν να θέσουν όρους για τον περιορισμό των επιπτώσεων από την κατασκευή του γηπέδου που θα διαχειρίζεται για 50 χρόνια η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε.. Ένα ογκώδες γήπεδο-αρένα, αποκλειστικά επαγγελματικού ποδοσφαίρου, το οποίο με νομοθετικές ρυθμίσεις εξασφάλισε παρεκκλίσεις από τη νομιμότητα για το μεγάλο ύψος, την ανυπαρξία θέσεων στάθμευσης, τον αποχαρακτηρισμό έξι στρεμμάτων του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας, την εκτέλεση συγκοινωνιακών έργων σε πλήρη αντίθεση με την κυκλοφοριακή μελέτη της Ν. Φιλαδέλφειας κλπ..

Τώρα, αφού το γήπεδο-αρένα και η πόλη «ρυθμίστηκαν» με διάφορες σκανδαλώδεις κυβερνητικές και κρατικές μεθοδεύσεις, όπως ακριβώς επιθυμούσαν οι παράγοντες της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε., το επόμενο βήμα αφορά στη συντριβή κάθε διαφορετικής φωνής και στην επιβολή του νόμου της ζούγκλας στην περιοχή.

Και όμως, για μια ακόμη φορά, κανείς δεν ενοχλεί τους τραμπούκους που αυτή τη φορά εμποδίζουν την περισυλλογή των απορριμμάτων. Ούτε η αστυνομία, ούτε ο εισαγγελέας ούτε τα ΜΜΕ, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε κανείς από όλους όσοι «καταγγέλλουν τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται», εκτός αν προέρχεται για οργανωμένες ομάδες που επιχειρούν να επιβάλλουν μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα με όπλο τον οπαδικό φανατισμό.

Αντίθετα, κρατικοί λειτουργοί αναθέτουν σε μια ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται ένα γήπεδο σε δημόσιο χώρο με δημόσια χρηματοδότηση, να κατεδαφίσει δημοτικές εγκαταστάσεις απαραίτητες για την καθαριότητα της πόλης.

Καλούμε όλους και όλες σε εγρήγορση, ώστε να μην περάσει το κλίμα ισοπέδωσης κάθε διαφορετικής φωνής και κάθε αντίστασης στη Ν. Φιλαδέλφεια αλλά και σε καμιά άλλη περιοχή που έχει την «τύχη» να βρίσκεται στο στόχαστρο. Η Ν. Φιλαδέλφεια είναι το πείραμα. Ας μην επιτρέψουμε να πετύχει.

8/6/2018


E-mail επικοινωνίας: [email protected]