Επικαιρότητα

ΑΤ Ομόνοιας: Προσοχή! Κίνδυνος θάνατος Δικαιοσύνη για τον Εμπουκά

25/02/2019

Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά


Στην Ελλάδα του 2019 ένας μετανάστης πεθαίνει ενώ βρίσκεται κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας. Οι αστυνομικοί αποκρύπτουν το γεγονός από τη σύζυγο του Εμπουκά και την παραπέμπουν σε άλλο τμήμα. Τελικά μαθαίνει ότι ο άνθρωπός της είναι νεκρός μετά από 24 ώρες και μόνο ύστερα από την φορτική πίεσή της.

Και μόνο η απόκρυψη του θανάτου συνιστά μείζον πολιτικό σκάνδαλο, μια απίστευτη ντροπή για την ΕΛΑΣ και την κυβέρνηση. Αλλά όταν ο θάνατος και η απόκρυψη συμβαίνουν σε ένα ΑΤ με το ιστορικό αυθαιρεσίας του ΑΤ Ομόνοιας, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε καχύποπτοι-ες.

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε καχύποπτοι-ες γιατί πριν λίγους μήνες ο Ζακ δολοφονούταν με συνέργεια αστυνομικών του ίδιου τμήματος.

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε καχύποπτοι-ες γιατί οι «τυχαίοι θάνατοι» κρατουμένων σε τμήματα και φυλακές συμβαίνουν με τόσο μεγάλη συχνότητα που όλο και λιγότερο μοιάζουν «τυχαίοι».

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε καχύποπτοι-ες γιατί ακόμα και μετά την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Εμπουκά, προσήχθη και κακοποιήθηκε μέλος του ΝΑΡ.

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε καχύποπτοι-ες γιατί ο μηχανισμός εξιχνίασης των εγκλημάτων αποδεικνύεται εκ νέου μηχανισμός συγκάλυψης.

Θέλουμε τη αλήθεια, απαιτούμε δικαιοσύνη.

Να διερευνηθούν με αξιόπιστο τρόπο τα αίτια θανάτου του Εμπουκά και να αποδοθούν ευθύνες.

Να δοθεί τέλος στην κρατική αυθαιρεσία και την αστυνομική βαρβαρότητα.

Την Τρίτη στις 6:00 διαδηλώνουμε στα Προπύλαια

 

https://www.facebook.com/events/2493809523966912/