Επικαιρότητα

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εναντίον του Π. Λαφαζάνη και των άλλων αγωνιστών. Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης

28/02/2019

Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά

Η κατ' επανάληψη κλήση σε απολογία ενός πολιτικού προσώπου, και συγκεκριμένα του επικεφαλής ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος της Αριστεράς, Παναγιώτη Λαφαζάνη, μαζί με πολλούς άλλους πολίτες που συμμετέχουν στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών από το διαβόητο Τμήμα Προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος της ΓΑΔΑ, συνιστά ένα ακόμα κρίκο στη μακρά αλυσίδα περιστατικών επίδειξης κρατικού αυταρχισμού και αλαζονείας των τελευταίων μηνών.

Η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από τη δήθεν θεσμική αυτονομία ή αυτονόμηση της Αστυνομίας από τα κέντρα της πολιτικής εξουσίας. Κανείς δεν πείθεται πλέον ότι η δίωξη του επικεφαλής ενός πολιτικού κόμματος , και η συνακόλουθη ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης μπορούν να συμβαίνουν χωρίς την έγκριση των αρμόδιων Υπουργών.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και όσοι αγωνιστές διώκονται για τη δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς έχουν τη στήριξη όλου του κόσμου της Αριστεράς των αγώνων και της δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση, το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις δεν πρόκειται να καμφθεί από μια τέτοια επίδειξη κρατικού αυταρχισμού.

28/2/2019