Επικαιρότητα

Κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά σε μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση Σάββατο 30/1 στις 17.00 στα Προπύλαια

30/01/2016

Κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά σε μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση, Σάββατο 30/1 στις 17.00 στα Προπύλαια

Η προσπάθεια της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και των ευρωπαίων «συναγωνιστών» της να καταλάβουν την Αθήνα και να πραγματοποιήσουν τη φασιστική φιέστα τους διαδηλώνοντας στο κέντρο, με αφορμή την «επέτειο την Ιμίων», κατέληξε ήδη σε φιάσκο.
Η άμεση και αλληλέγγυα κινητοποίηση των αντιφασιστριών και των αντιφασιστών της Αθήνας ματαίωσε τα σχέδια του ναζιστικού εσμού, τόσο με την εγρήγορση και τη διαρκή παρουσία στους δρόμους και τις πλατείες αυτές τις τελευταίες μέρες, όσο και με τη σημερινή συγκέντρωση από νωρίς το πρωί στον χώρο που προσπάθησαν να καλέσουν οι φασίστες. Αντιφασίστριες και αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν σε όλη την περιοχή της ματαιωμένης φασιστικής σύναξης, αποδεικνύοντας ότι οι δρόμοι ανήκουν σε εμάς και είναι απαγορευμένοι για τον φασιστικό οχετό.
Οι φασίστες επεδίωξαν μια επίδειξη δύναμης αυτές τις μέρες, με ομάδες τραμπούκων (και μάλιστα κάποιοι από αυτούς «εισαγωγής») να επιχειρούν να σπείρουν τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας. Η όχι και τόσο «φιλόξενη» υποδοχή τους στο χώρο του κέντρου αλλά και η αδυναμία τρομοκράτησης του αντιφασιστικού κινήματος, έδειξε ότι η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό..
Σε αυτό το πλαίσιο η απόφαση της κυβέρνησης να κηρύξει γενική απαγόρευση πολιτικών συγκεντρώσεων γύρω από την περιοχή όπου καλούσε τη συγκέντρωσή της η Χρυσή Αυγή, εντάσσεται στη λογική των δύο ακρών, εξισώνοντας τους δολοφόνους ναζιστές με τον κοινωνικό αγώνα του αντιφασισμού. Πόσο μάλλον, που η ελληνική κυβέρνηση δεν έσπευσε ποτέ να απαγορεύσει στους φασίστες να κάνουν συγκέντρωση, παρά μόνο όταν το ίδιο το αντιφασιστικό κίνημα αποφάσισε να τους το απαγορεύσει στην πράξη.
Παρά την ακύρωση της κεντρικής εκδήλωσης των ακροδεξιών, η μάχη δεν τελειώνει εδώ. Οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να διαδηλώσουν οι φασίστες στο κέντρο της Αθήνας αφήνοντας ξανά το ρατσιστικό τους δηλητήριο, κάνοντας πογκρόμ και επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες/ριες. Θα εξασφαλίσουμε με την μαζική μας παρουσία ότι οι δρόμοι της Αθήνας θα είναι και θα παραμείνουν καθαροί από φασίστες.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά καλεί σε μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση, Σάββατο 30/1 στις 17.00 στα Προπύλαια, για να διατρανώσουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες και στους πρόσφυγες και να κρατήσουμε μέχρι τέλους τους φασίστες στις τρύπες τους.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ