Επικαιρότητα

Δελτίο Τύπου Block it από την κινητοποίηση στο President στις 20/3

21/03/2016

Block it

Την Κυριακή 20/3 ήταν η τρίτη μέρα του Συνεδρίου που διοργάνωνε ο ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Συμμαχία ενάντια στην λιτότητα για την δημοκρατία στην Ευρώπη». Στην συζήτηση επρόκειτο να εμφανιστεί και να συμμετάσχει ο κ. Κατρούγκαλος, βασικός εισηγητής ενός ασφαλιστικού νομοσχεδίου που θυμίζει πολλά από λιτότητα και πολύ λίγα από δημοκρατία.

Την ίδια στιγμή που υπογράφονται φαρδιά πλατιά μνημόνια, τρία κατά σειρά στην χώρα μας, με το τελευταίο να το υπογράφει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον περασμένο Αύγουστο, τα κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον μας ειρωνεύονται στα μούτρα όταν διοργανώνουν τέτοιου τύπου συζητήσεις.

Ως πρωτοβουλία νέων ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο “Block it” θέλαμε να εμποδίσουμε την ομαλή εξέλιξη μιας υποκριτικής και επιζήμιας για τους νέους εργαζόμενους και άνεργους κουβέντας, μιας κουβέντας που πίσω από ωραίες και φανταχτερές λέξεις, πίσω από αόριστες επικλήσεις σε δικαιοσύνη, δημοκρατία, ισότητα, ανάπτυξη κλπ κρύβει μια πολιτική που τσακίζει ζωές, κάνει νέους ανθρώπους να σκύβουν το κεφάλι με απόγνωση.

Για αυτό το λόγο εξασφαλίσαμε την παρουσία μας στο χώρο και κάναμε παρέμβαση στην συζήτηση. Ωστόσο, ο κ. Κατρούγκαλος δεν βρισκόταν εκεί, καθώς έπρεπε την ίδια στιγμή να διαπραγματευτεί με τους «θεσμούς» πόσο μεγαλύτερες εισφορές θα δώσουμε και πόσο μικρότερες συντάξεις θα πάρουμε. Συν αυτώ, είδαμε και τι σημαίνει «δημοκρατία στην Ευρώπη» για το ΣΥΡΙΖΑ και τα κυβερνητικά του στελέχη όταν όχι μόνο κανείς από τους συμμετέχοντες – μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν απάντησε στα ερωτήματα που θέσαμε, αλλά ακόμα κόπηκε ο ήχος από την παρέμβασή μας στην συζήτηση στο επίσημο βίντεο που ανέβηκε στο left.gr. Την ίδια ώρα, αγωνιστές της πρωτοβουλίας Block it! και της Attack που βρίσκονταν έξω από το κτήριο, υπερασπίζονταν το δικαίωμά τους να παρευρίσκονται εκεί με πανό καθώς η αστυνομία πήγε αρχικώς εντελώς αυθαίρετα να το εμποδίσει.

Η κυβέρνηση μπορεί να μην μας δώσει σημασία, μπορεί όμως να πει και πολλά: δάκτυλοι της αντιπολιτευόμενης ΝΔ, κινηματίες της γραβάτας, προνομιούχοι που διαμαρτύρονται, επαναστάτες χωρίς αιτία κλπ. Τίποτα από αυτά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στην πραγματικότητα, είμαστε νέoι/ες εργαζόμενοι/ες που που εργάζονται ήδη σε άθλιες συνθήκες και βλέπουν την προοπτική τους στη χώρα να συρρικνώνεται. Είμαστε άνεργοι/ες που έχουν από καιρό εγκαταλείψει την πιθανότητα να βρουν δουλειά σε αυτό που σπούδασαν. Είμαστε φοιτητές/τριες που παλεύουν να σπουδάσουν τρέμοντας για το τι τους περιμένει. Είμαστε αυτοί και αυτές που τσακίζονται από την μνημονιακή πολιτική της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και των εργοδοτών και έχουν όλους τους λόγους να την απεχθάνονται και να την αντιπαλεύουν.

Η νεολαία δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια. Θα τους μπλοκάρουμε!

Μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με το Block it!
facebook: facebook.com/blockitgr/
site: www.blockit.gr
twitter: twitter.com/blockitgr
mail: [email protected]