Επικαιρότητα

Ανακοίνωση Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης: Ένας Φούχτελ ήρθε πάλι απόψε απ' τα παλιά…

03/11/2016

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση


Το 6ο Συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο με τίτλο "Ναύπλιο 2016, Η αυτοδιοίκηση ενωμένη με το βλέμμα στο μέλλον της Ευρώπης”. Στη  θεματολογία του περιλαμβάνονται: η περιφερειακή ανάπτυξη, η μετανάστευση - το προσφυγικό, ο τουρισμός, η διαχείριση των αποβλήτων  κ.α. Ωστόσο, όλα τα φώτα της δημοσιότητας και του αντιμνημονιακού κινήματος είναι στραμμένα στον διαβόητο Υφυπουργό της Γερμανικής κυβέρνησης Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, ο οποίος απέκτησε αυτή τη φήμη λόγω των απόψεών του για την εκτεταμένη εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας της χώρας μέσω της οικοδόμησης προνομιακής σχέσης με το Γερμανικό κεφάλαιο. Η φήμη του Φούχτελ ενισχύθηκε με την προκλητική του ενέργεια να αποστείλει το Σεπτέμβρη του 2014, οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ και τον ακριβή πληθυσμό τους.


Η Ελληνογερμανική συνέλευση προωθεί την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και την πώληση φιλέτων του δημοσίου πλούτου σε Γερμανικά συμφέροντα και σε μεγάλους Ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους μέσω των συναινέσεων που μπορεί να αποσπάσει η τοπική αυτοδιοίκηση. Η τελευταία έχει τη δυνατότητα με όχημα τους Δημοτικούς και Περιφερειακούς άρχοντες να εξομαλύνει τις αντιδράσεις, εξαιτίας της εγγύτητάς τους με τους πολίτες.


Δεν γίνεται να μην επισημανθεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στη διεξαγωγή της φιέστας στο Ναύπλιο: το "σύστημα Τατούλη" που έχει εγκαθιδρυθεί στην Περιφέρεια, με την αδιαφάνεια, τον στόχο για Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ), την ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων (ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ), συμβαδίζει με το περιεχόμενο της Ελληνογερμανικής συνέλευσης, που έχει σε πρώτο πλάνο την επιθετική Γερμανική επιχειρηματική δραστηριότητα. Ούτε θα παραλείψουμε τον σημερινό ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης που εγκολπώνει αυτή την παρασυναγωγή και μάλιστα θα τη χαιρετήσει με εκπρόσωπό της, ενώ τα προηγούμενα συνέδρια της ελληνογερμανικής συνέλευσης ο ΣΥΡΙΖΑ τα αποδοκίμαζε και τα κατήγγελλε.


Η περσινή μεταφορά της 5ης ελληνογερμανικής συνέλευσης στην Γερμανία εξαιτίας των αντιδράσεων των φορέων και των κατοίκων της Κρήτης είναι το καλύτερο παράδειγμα πάνω στον δρόμο της ανατροπής των μνημονίων.


Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση κατά της ελληνογερμανικής συνέλευσης στο Ναύπλιο την Πέμπτη 3/11 στις 18:00 στην πλ. Συντάγματος.


03/11/2016


Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση