Επικαιρότητα

Κάλεσμα συμπαράστασης για την άμεση επαναπρόσληψη εργαζόμενου μετά την καταχρηστική και ρατσιστική απόλυσή του από την εταιρεία

11/01/2017

Ρεσάλτο στη Γαλέρα (ΜΕΤΑ - Συνεργαζόμενοι Αγωνιστές)

Πριν ένα χρόνο η εταιρεία Παπαστράτος (Philip Morris International) απέλυσε εργαζόμενο, ο οποίος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας με πρόφαση την αποδοτικότητά του.

 

Την ίδια χρονιά η εταιρεία αναδείχθηκε η «Πιο Αξιοθαύμαστη Εταιρεία» στην Ελλάδα και ως ο Κορυφαίος Εργοδότης! Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία της, η Παπαστράτος για το 2015 κατέγραψε κέρδη € 8 εκατ. και βρίσκεται ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα όσον αφορά τον κύκλο εργασιών τους (€ 1.350 εκατ.).

Παρότι η εταιρεία χρησιμοποίησε project του εργαζόμενου, αφού πληροφορήθηκε την ασθένεια του μεθόδευσε συστηματικά την απαξίωση του με αποτέλεσμα την απόλυσή του "λόγω ανεπιτυχούς δοκιμής". Η απόλυση αυτή συνιστά "διάκριση" σύμφωνα με το Σ.Ε.Π.Ε και παρότι ο εργαζόμενος δικαιώθηκε και στις δύο φάσεις των τριμερών συναντήσεων στην Επιθεώρηση Εργασίας, η εταιρία αρνείται να ανακαλέσει την απόλυση. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της πολυεθνικής που πίσω από το καλοστημένο προσωπείο της "εταιρικής κοινωνικής ευθύνης" το οποίο αναπαράγεται από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης με την αρωγή υπουργών, απολύει εργαζόμενο επειδή πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα.

 

Η εκδίκασή της αγωγής που κατέθεσε ο εργαζόμενος εναντίον της Παπαστράτος αναβλήθηκε για την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017.

 

Επειδή αυτή η απόλυση του εργαζόμενου με σκλήρυνση κατά πλάκας εκτός από καταχρηστική βάσει της σύμβασής του είναι και κατάφορα ρατσιστική ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση επαναπρόσληψή του. 

 

Καλούμε   τα σωματεία, τους φορείς, τις οργανώσεις Α.Μ.Ε.Α και τους εργαζόμενους να στηρίξουν με κάθε μέσο την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου, καθώς επίσης και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας –παρότι το επιχειρησιακό Σωματείο της εταιρείας δεν ανήκει στη δύναμή του, ο συνάδελφος είναι μέλος και στο κλαδικό Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών που εντάσσεται στο ΕΚΑ- να εκφράσει άμεσα τη συμπαράστασή της στον εργαζόμενο.

 

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ «ΚΟΦΤΕΣ» ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΟΠΛΟ» ΜΑΣ