Επικαιρότητα

Να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη κατά του Ανδρέα Καραγιάννη!

30/03/2017

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση

Δικάζεται αύριο, 31 Μαρτίου στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου ο  αγωνιστής της Αριστεράς, Ανδρέας Καραγιάννης με τις απίστευτες κατηγορίες της «διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων» και της «πρόκλησης σε αμοιβαία διχόνοια πολιτών», επειδή κατά το 2013, όντας μέλος του ΣΥΡΙΖΑ τότε, έγραψε «ανεπίτρεπτες φράσεις» στην προσωπική του ιστοσελίδα και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας τους πολίτες να αντισταθούν ενεργά και να ανατρέψουν τα αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά μέτρα που θεσμοθετούσε τότε η μνημονιακή Κυβέρνηση Σαμαρά. Ο Ανδρέας Καραγιάννης, που δραστηριοποιείται στο κίνημα ενάντια στις υπέρογκες χρεώσεις στο λογαριασμό της ΔΕΗ, στοχοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά την ίδια ώρα που η τότε κυβέρνηση δρομολογούσε με τις ευλογίες των δανειστών την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Επιχέιρησης Ηλεκτρισμού όπως κάνει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ζητάμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη εναντίον του Ανδρέα Καραγιάννη, και να απαλλαγεί από όλες τις απαράδεκτες αυτές κατηγορίες που ποινικοποιούν το πολιτικό φρόνημα και τις πολιτικές απόψεις, και που θυμίζουν εποχές χούντας και μετεμφυλιακού κράτους.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση Σύριζα να σταματήσει να προσποιείται την άμοιρη ευθυνών. Οι πολιτικές της ευθύνες είναι σοβαρές γιατί η αυταρχική λογική της καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών κατά της πολιτικής του τρίτου μνημονίου είναι ακριβώς αυτή που ενθαρρύνει την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης από την «ανεξάρτητη δικαιοσύνη».

Η μαζική παρουσία όλων, μέσα και έξω από το δικαστήριο, και η ενεργή συμπαράσταση στον δικαζόμενο για την καθαρά πολιτική του δράση Ανδρέα Καραγιάννη,   θα είναι η αποστομωτική απάντηση σε κάθε απόπειρα φίμωσης και τρομοκράτησης των πολιτών και του αντιμνημονιακού κινήματος.

30 Μαρτίου 2017,

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση