Επικαιρότητα

Δελτίο Τύπου της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης (ΑΡΚ) για το σκάνδαλο της "πώλησης" του ΟΛΘ

29/04/2017

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση

Ο Τσίπρας διαπράττει το έγκλημα που δεν πρόλαβε ο Σαμαράς

Ο παντός καιρού πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του, που με νύχια και με δόντια αγωνίζονται να διατηρήσουν τις θέσεις των διαχειριστών του σαθρού πολιτικού συστήματος και των διαπλεκόμενων συμφερόντων που συγκροτούν την ελληνική οικονομία, «έδωσαν λύση» τελικά σε ένα ακόμα «μείζον θέμα ανάπτυξης και βασικών υποδομών» όπως συνηθίζουν να λένε.
Το πλειοψηφικό πακέτο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης δόθηκε αντί πινακίου φακής στην κοινοπραξία που συμμετέχει ο Ιβάν Σαββίδης. Το έγκλημα που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ο Αντώνης Σαμαράς, το φέρει σε πέρας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη και φροντίζοντας απλά και μόνο για την εξασφάλιση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων σε δραστηριότητες που θα τους αποφέρουν μεγάλα κέρδη.
Η κυβέρνηση μάλιστα ξεπουλάει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για «ψίχουλα» λιγότερα κι από αυτά που ήταν έτοιμη να δεχτεί η Νέα Δημοκρατία.
Κάτι ακόμα στο οποίο δεν διαφέρουν καθόλου μεταξύ τους τα κόμματα του νέου δικομματισμού, είναι ο τρόπος που «χρυσώνουν το χάπι» επικαλούμενα ένα μέλλον γεμάτο επενδύσεις, ανάπτυξη με μια υποτιθέμενη έξοδο από την κρίση.