Επικαιρότητα

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα οι εργαζόμενοι των δήμων σε όλη τη χώρα

22/06/2017

Κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη τη χώρα, με την 24ωρη πανελλαδική απεργία που αποφασίστηκε από μαζικές συνελεύσεις σε πολλούς δήμους, τους αποκλεισμούς των γκαράζ που έχουν ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες, απεργιακές συγκεντρώσεις, και πορείες διαμαρτυρίας.  Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την μη απόλυση των συναδέλφων τους συμβασιούχων κυρίως στο χώρο της καθαριότητας, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, και τη δίκαιη λύση του εργασιακού τους καθεστώτος, που χρονίζει, εξ αιτίας της αδυναμίας / απροθυμίας του αρμόδιου Υπουργού Π. Σκουρλέτη που για μια ακόμα φορά αυτοδιαψεύδεται.


ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ… ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ!!!

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της ενάντια στην απόλυση 10.000 «Παρατασιούχων-Συμβασιούχων» μετά και τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη που δεν αφήνει περιθώρια τακτοποίησης τους, όπως είχε δεσμευτεί επανειλημμένα η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οργανώνουν την μαζική και δυναμική συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο, ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017, ημέρα της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας, έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) στις 10.30 το πρωί. Θα ακολουθήσει Πορεία Διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η μαζική δυναμική συμμετοχή των ΟΛΩΝ των εργαζομένων στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας από όλη τη χώρα αποτελεί βαρόμετρο για τις εξελίξεις στο κρίσιμο θέμα που αφορά στις θέσεις εργασίας 10.000 «Παρατασιούχων-Συμβασιούχων» και στο μέλλον των ιδίων και των οικογενειών τους.

Αυτονόητο είναι πως, συνεχίζονται οι αποκλεισμοί των Γκαράζ και αύριο ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017, ημέρα της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας περιφρουρώντας την μορφή αυτή κινητοποιήσεων με ιδιαίτερη έμφαση στα γκαράζ των Υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία του Συλλαλητηρίου, για το δικαίωμα στην εργασία, για τη διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Απαιτούμε να υλοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. την δέσμευση που είχε αναλάβει για τακτοποίηση ων «Παρατασιούχων-Συμβασιούχων» με νομοθετική ρύθμιση.

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ-ΚΑΡΟΛΟΥ 24-ΑΘΗΝΑ
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ… ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.