Απόψεις

ΝΑΤΟς ο νεοναζισμός στην Ευρώπη

23/06/2017

[ « È Nato il neonazismo in Europa », ο τίτλος στα ιταλικά «παίζει »με τη λέξη nato δηλαδή ΝΑΤΟ και γεννήθηκε ]
Του Manlio Dinucci, 13 Ιουνίου 2017 « Il Manifesto »

Η Ουκρανία, η οποία είναι εκ των πραγμάτων στο ΝΑΤΟ, θέλει πλέον να είναι και επίσημα [ τυπικά]. Το Κοινοβούλιο του Κιέβου, στις 8 Ιουνίου,  ψήφισε κατά πλειοψηφία ( 276 ψήφοι έναντι 25 ) μια τροπολογία η οποία καθιστά προτεραιότητα αυτό το στόχο. Η είσοδός της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν θα αποτελέσει μια απλή τυπική πράξη. Η Ρωσία κατηγορείται από το ΝΑΤΟ ότι προσάρτησε παράνομα την Κριμαία και καθοδηγεί στρατιωτικές δράσεις κατά της Ουκρανίας.

Κατά συνέπεια, εάν η Ουκρανία γίνει επίσημα μέλος του ΝΑΤΟ, τα υπόλοιπα 29 μέλη της συμμαχίας, βάσει του Άρθρου 5, θα όφειλαν «να βοηθήσουν το μέλος που δέχεται επίθεση αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες δράσεις, συμπεριλαμβανομένης και της ένοπλης στρατιωτικής ». Με άλλα λόγια θα οφείλουν να κηρύξουν τον πόλεμο στη Ρωσία.

Τα εύσημα για την υιοθέτηση από την ουκρανική νομοθεσία του στόχου της εισόδου στο ΝΑΤΟ, ανήκει ανήκουν στον πρόεδρο της Βουλής Andriy Parubiy. Είναι συνιδρυτής ,το 1991, του Ουκρανικού Εθνικο-κοινωνικού κόμματος, στα πρότυπα του Εθνικό-σοσιαλιστικού κόμματος του Α. Χίτλερ. Ήταν επικεφαλής των παραστρατιωτικών νεοναζιστικών σχηματισμών, που χρησιμοποιήθηκαν το 2014 στο πραξικόπημα της πλατείας Μαϊντάν υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και στη σφαγή της Οδησσού. Και επικεφαλής του Συμβουλίου εθνικής άμυνας και ασφάλειας, το οποίο , μαζί με το Τάγμα Αζόφ και άλλες νεοναζιστικές μονάδες, επιτίθεται σε ουκρανούς πολίτες ρωσικής καταγωγής στην ανατολικές περιοχές της χώρας και πραγματοποιεί μαζί με τις υπόλοιπες ένοπλες συμμορίες άγριες επιθέσεις εναντίον μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος, καταστρέφοντας γραφεία του και καίγοντας βιβλία ,με έναν αυθεντικά ναζιστικό τρόπο, ενώ το ΚΚ πρόκειται να τεθεί επίσημα εκτός νόμου. Να ποιος είναι ο Andriy Parubiy  υπό το μανδύα του προέδρου της ουκρανικής Βουλής ( αξίωμα που του ανατέθηκε χάρη στις δημοκρατικές του αρετές τον Απρίλιο του 2016 ). Ο Andriy Parubiy έγινε δεκτός στο Montecitorio [ έδρα της ιταλικής Βουλής στη Ρώμη ]  στις 5 Ιουνίου ( 2017 ) από την  Laura Boldrini, Πρόεδρο της Βουλής . « Η Ιταλία – υπογράμμισε η Laura Boldrini – καταδίκασε σταθερά την παράνομη δράση η οποία έλαβε χώρα εις βάρος ενός μέρους του ουκρανικού εδάφους ».  Με αυτή τη δήλωση επικρότησε τη νατοϊκή εκδοχή σύμφωνα με την οποία η Ρωσία είναι αυτή που προσάρτησε παράνομα την Κριμαία, αγνοώντας το γεγονός ότι η επιλογή που έκαναν οι Ρώσοι της Κριμαίας να αποσχισθούν από την Ουκρανία και να επανέλθουν στη Ρωσία, έγινε για να εμποδίσουν τις εναντίον τους επιθέσεις,  από τα νεοναζιστικά τάγματα και τις υπόλοιπες δυνάμεις του Κιέβου, επιθέσεις σαν κι αυτές που υπέστησαν οι Ρώσοι του Ντονμπάς.

Αυτή η εγκάρδια συνάντηση κατάληξε στην υπογραφή ενός συμφώνου συνεννόησης το οποίο « ενισχύει στη συνέχεια τη συνεργασία των δύο κοινοβουλίων, τόσο στο πολιτικό όσο και στο διοικητικό πεδίο ».

Έτσι ενισχύεται η συνεργασία ανάμεσα στην ιταλική Δημοκρατία, η οποία γεννήθηκε από την Αντίσταση ενάντια στο φασισμό-ναζισμό, και ένα καθεστώς το οποίο δημιούργησε στην Ουκρανία μια κατάσταση ανάλογη με εκείνη που οδήγησε στην άνοδο του φασισμού στη δεκαετία του ’20 και του ναζισμού το ’30. Το Τάγμα Αζόφ, του οποίου ο ναζιστικός χαρακτήρας αναπαρίσταται από το έμβλημά του, που αποτελεί παραλλαγή αυτού της μονάδας SS Das Reich, ενσωματώθηκε στην Εθνοφρουρά, και μετατράπηκε σε στρατιωτική μονάδα του τακτικού στρατού και αναβαθμίστηκε σε σύνταγμα ειδικών επιχειρήσεων, εξοπλιζόμενο με θωρακισμένα οχήματα και κανόνια.  Μαζί με άλλες νεοναζιστικές ομάδες, που έχουν μετατραπεί σε μονάδες του τακτικού στρατού, εξασκούνται από εκπαιδευτές των Η.Π.Α. της 173ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, οι οποίοι πήγαν στην Ουκρανία από τη Βισέντζα, μαζί με άλλους εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ.


Η Ουκρανία του Κιέβου έγινε λοιπόν το « εκτροφείο » του αναγεννώμενου ναζισμού στην καρδιά της Ευρώπης. Στο Κίεβο συγκεντρώνονται νεοναζί από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ιταλίας. Αφού εξασκηθούν και δοκιμαστούν σε στρατιωτικές δράσεις ενάντια στους Ρώσους του Ντονμπάς, επιστρέφουν στις χώρες τους. Από εδώ και πέρα το ΝΑΤΟ μάλλον ανανεώνει τις τάξεις της Gladio1.
Manlio Dinucci
13 Ιουνίου 2017, « Manifesto »
https://ilmanifesto.it/e-nato-il-neonazismo-in-europa/
και Pandora TV : https://www.pandoratv.it/?p=16725

Μετάφραση: Δ.Οικονομίδης

1 Gladio: H μυστική παραστρατιωτική οργάνωση του ΝΑΤΟ που είχε ως σκοπό την αποτροπή της ανόδου και πολιτικής επικράτησης της κομμουνιστικής αριστεράς στις χώρες της Δ. Ευρώπης, στις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες. Το ελληνικό της παρακλάδι ήταν η «Κόκκινη προβιά».