Επικαιρότητα

Κάλεσμα της ΑΡΚ στην ΑΠΕΡΓΙΑ Της 14ης Δεκέμβρη

13/12/2017

 Κάλεσμα της ΑΡΚ στην ΑΠΕΡΓΙΑ Της 14ης Δεκέμβρη

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την τροπολογία για την αλλαγή του τρόπου λήψης των αποφάσεων στις συνδικαλιστικές ενώσεις και την απαίτηση να παρίσταται το 50%+1 των οικονομικώς εντάξει μελών για την λήψη απόφασης για απεργία, κάνει ένα ακόμα καθοριστικό βήμα στην προσπάθεια διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της δυνατότητας των εργαζομένων να διαπραγματεύονται συλλογικά την εργατική τους δύναμη αλλά και τους ίδιους τους όρους με τους οποίους εργάζονται. 

Μια τέτοια αλλαγή, που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να ψηφίσει ως τις 10-12 Ιανουαρίου του 2018, θα καταργήσει πρακτικά το δικαίωμα της απεργίας για τα πανελλαδικά πρωτοβάθμια σωματεία, αφού είναι πρακτικά αδύνατον να κατορθωθεί να συγκεντρωθούν  οι μισοί εργαζόμενοι από όλη την Ελλάδα στον ίδιο φυσικό χώρο. Ταυτόχρονα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκεντρωθούν το 50% των μελών οποιουδήποτε μαζικού φορέα, όπως γνωρίζουν όσοι έχουν έστω και ελάχιστη επαφή με το μαζικό κίνημα. 

Η κυβέρνηση προσπαθεί να χτυπήσει το ισχυρότερο όπλο που διαθέτουν οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους απέναντι στην εργοδοσία, την απεργία.  

Την ίδια στιγμή οι εργοδότες παρανομούν και αυθαιρετούν σε βάρος των εργαζομένων.

Η απλήρωτη εργασία και η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας επεκτείνεται και στο δημόσιο τομέα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να επικοινωνήσει το «ταξικό της πρόσιμο» με βικτωριανού τύπου κοινωνικές πολιτικές όπως το κοινωνικό μέρισμα.

Οι εργαζόμενοι/ες πρέπει να απαντήσουμε.

Η 14η Δεκέμβρη να γίνει αφετηρία της αντεπίθεσης των εργαζομένων και των ταξικά προσανατολισμένων συλλογικοτήτων τους.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΒΙΑΙΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στις Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

(Αθήνα 11:00 πμ Μουσείο)
(Θεσσαλονίκη  10:30 πμ Καμάρα )

ΑΡΚ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση