Ημερολόγιο

Ζωή Όχι Επιβίωση: συζήτηση του G400 και της ΛΣ Γκύζη

24/02/2018

 Ζωή Όχι Επιβίωση

Για πόσο ακόμα άνεργος, ανασφάλιστη ή στην δουλειά με 400 ευρώ;

Η πρωτοβουλία Generation400 και η Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη σας καλούμε σε μια συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή γενιά εργαζομένων στην εργασία, στη ζωή, στην καθημερινότητα, συνέπεια των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Το να είσαι άνεργος/η στο σήμερα, το να δουλεύεις περιστασιακά σε δουλειές του ποδαριού ή προγράμματα ολιγόμηνης απασχόλησης, το να μην ξέρεις τι σου ξημερώνει και αν θα μπορέσεις κάποια στιγμή να γίνεις οικονομικά ανεξάρτητος, το να πλησιάζεις τα 30+ και να μην έχεις βρει μια σταθερή απασχόληση είναι κομμάτια μιας πραγματικότητας την οποία δενμας ενδιαφέρει απλώς και μόνο να συζητήσουμε. Θέλουμε να την επικοινωνήσουμε και πολλώ δε μάλλον θέλουμε να την αλλάξουμε στο τώρα.

Η συζήτηση αυτή θέλουμε συνεπώς να συμβάλει στην συνολικότερη υπόθεση των σημερινών αντιστάσεων, συντονισμών και κοινοτήτων αγώνα εντός της νέας γενιάς εργαζομένων, να μας τροφοδοτήσει με ιδέες για το πως το πρόβλημα της "γενιάς των 400 ευρώ" μπορεί να αποκτήσει φωνή, να διεκδικήσει και να νικήσει.

Θα μιλήσουν

Δημήτρης Βλάχος 
Λαική Συνέλευση Γκύζη

Νίκος Καραμαλέγκος
επισφαλώς εργαζόμενος σε 12μηνο πρόγραμμα

Γιάννης Τσατσαρώνης
άνεργος

Στο χώρο θα υπάρχει υλικό της πρωτοβουλίας Generation400

Σας περιμένουμε όλους και όλες την Κυριακή 25 Φλεβάρη από τις 18.00 και μετά στην Ιωάννου Σούτσου 62
 
link εκδήλωσης :https://www.facebook.com/events/580761588928000/