Επικαιρότητα

Αλληλεγγύη και πανικός!

20/01/2016

Κωστής Μπέννινγκ

Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει μια ανεξάρτητη μουσική σκηνή είναι ένα θετικό γεγονός. Γιατί σε αυτές τις μουσικές σκηνές, οι οποίες είναι ανεξάρτητες από τα εκάστοτε star-system παράγεται μια από τις αγνότερες καλλιτεχνικές εκφράσεις της εποχής μας.

Πέρα απο την έκφραση, όμως, οι κοινότητες αυτές των νέων μουσικών είναι και ένα σχολείο συνπύπαρξης και αλληλεγγύης. Και έτσι τα συγκροτήματα (και όχι μόνο) έχουν μάθει να λειτουργούν με στόχο το να αναδειχθεί το μουσικό ρεύμα που τους εκφράζει και όχι να πατήσουν επί πτωμάτων για να προβληθούν τα ίδια.

Εδώ όμως και τέσσερα χρόνια, μια ομάδα ανθρώπων της metal και hardocre σκηνής κάνουν το παραπάνω βήμα και διοργανώνουν το slap & panic fest, μέσω του οποίου συγκεντρώνονται χρήματα (και συγκεκριμένα προσφέρονται ΟΛΑ τα έσοδα) για την στήριξη του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτρεφείου Καλλιθέας.

Το παράδειγμα αυτών των ανθρώπων αξίζει την στήριξη σίγουρα όλων των φίλων του είδους και των μουισικά ανοιχτόμυαλων ακροατών, αλλά αξίζει και να αποτελέσει παράδειγμα για όλους και όλες. Τόσο σε μια κουβέντα για τον ρόλο της τέχνης στο πλευρό της κοινωνίας, όσο για την αυτοοργάνωση και την κοινωνική συμμετοχή. Γιατί σε μια περίοδο που όλα γκρεμίζονται, η συλλογικότητα και η αλληλεγγή είναι ο μόνος τρόπος να μείνει όρθια η κοινωνία.

SLAP & PANIC FEST
24.03.16 στο AN CLUB (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)

το event της διοργάνωσης στο facebook:
https://www.facebook.com/events/152991005076030/

Για τέταρτη χρονια το φεστιβαλ του πανικου κ της σφαλιάρας επιστρέφει στο Αν Club με μερικές απο τις καλύτερες Death/ Grind/ Hardcore/ Math μπάντες στις 24 Μαρτίου. Οι μπάντες που θα συμμετεχουν είναι οι εξής:

Teknokrater

Insect Radio
https://www.facebook.com/insectradioofficial/?fref=ts

Slaughtered Priest
https://www.facebook.com/Slaughtered-Priest-139262312802786/?fref=ts

DreamLongDead
https://www.facebook.com/Dreamlongdead/?fref=ts

Progress of Inhumanity
https://www.facebook.com/progressofinhumanity/?fref=ts

All Vows Collapse
https://www.facebook.com/allvowscollapse/?fref=ts

Οπως πάντα η είσοδος ειναι 5 ευρώ κ Ο Λ Α τα έσοδα θα διατεθούν στην στήριξη του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτρεφείου Καλλιθέας