Επικαιρότητα

Όχι στη νέα οικονομική αφαίμαξη πανεπιστημίων και πανεπιστημιακών - όχι στον εμπαιγμό της ΠΟΣΔΕΠ.

28/02/2018

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

20 Φεβρουαρίου 2018

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7 & 8 ΜΑΡΤΗ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ (20/2/2018) διαπιστώνει πως οι μισθολογικές μειώσεις των Πανεπιστημιακών που άρχισαν να εφαρμόζονται την πρόσφατη περίοδο φθάνουν μέχρι και το 6,4%, ως συνέπεια του νέου μισθολογίου. Έρχονται, δε, να προστεθούν στο ήδη λεηλατημένο εισόδημά μας από την εφαρμοζόμενη πολιτική περικοπών και φτωχοποίησης σε συνεννόηση με τους «θεσμούς». Τα χρόνια της κρίσης οι μισθοί μας, όπως και άλλων εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έχουν υποστεί συνολική καθίζηση της τάξης του 40-50%. Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση, παίζοντας με τη νοημοσύνη μας, μιλούσε για αυξήσεις (!) στα μισθολόγια των Πανεπιστημιακών, ενώ ταυτόχρονα η πλειοψηφία της ΠΟΣΔΕΠ καθησύχαζε τους συναδέλφους, μιλώντας για μικρές μειώσεις ή ακόμα και για αυξήσεις και μη οργανώνοντας κανενός τύπου ουσιαστική αντίδραση.

Στη βάση των παραπάνω, η ΓΣ του Συλλόγου ΔΕΠ κρίνει ως ελπιδοφόρες τις πρόσφατες δράσεις απεργίας που οργανώθηκαν σε Πανεπιστήμια της χώρας (Φιλοσοφική ΕΚΠΑ) αλλά και τις πρωτοβουλίες συντονισμού μεταξύ Συλλόγων ΔΕΠ που έλαβαν χώρα στην Αθήνα. Αποφασίζει την ενεργό συμμετοχή της στις πρωτοβουλίες αυτές και την πλαισίωση τους από τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ως πρώτο αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή αποφασίζει τη συμμετοχή του Συλλόγου στη διήμερη προειδοποιητική απεργία στις 7-8 Μάρτη. Τις ημέρες της απεργίας θα οργανωθούν εκδηλώσεις ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα, δηλώνει την πρόθεση των μελών του Συλλόγου να απέχουν / απεργήσουν κατά την εξεταστική του Ιούνη 2018, στην περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση επιμείνουν στην πολιτική της νέας μισθολογικής αφαίμαξης. Οι λεπτομέρειες της απεργιακής δράσης του Ιούνη θα αποσαφηνιστούν σε νέα ΓΣ μετά τις εκλογές του Συλλόγου.

Δηλώνουμε πως φτάνει πια!!!

Ζητάμε:

  • Να παρθούν πίσω οι πρόσφατες μειώσεις στους μισθούς των μελών ΔΕΠ
  • Αναπλήρωση όλων των απωλειών και πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών λειτουργίας τους
  • Να προκηρυχθούν νέες θέσεις μελών ΔΕΠ για την άμεση κάλυψη των κενών στα Ανώτατα ιδρύματα.
  • Γενναία χρηματοδότηση δράσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων επιστημόνων και την αναστροφή του κύματος διαρροής τους σε χώρες του εξωτερικού
  • Δωρεάν και Δημόσια παιδεία για όλους και για όλες.

 

23/2/2018