Επικαιρότητα

Τα πρόσωπα που οργάνωσαν και προταγωνίστησαν στο πογκρόμ της Κυριακής είναι γνωστά στη Μυτιλήνη

25/04/2018

Θράσος Αβραάμ

Δυο μέρες έχουν περάσει από τα γεγονότα που συνέβησαν στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη και δεν έχει γίνει ούτε μια προσαγωγή των δραστών που πραγματοποίησαν τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον προσφύγων κυρίως γυναικών και παιδιών. Τα γεγονότα έτσι όπως τα περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες άλλα και όπως προκύπτουν από τα βίντεο καταδεικνύουν ότι τα φασιστοειδή είχαν πρόθεση να σκοτώσουν ανθρώπους και μόνο από καθαρή τύχη δεν υπήρξε κάποιο θύμα. Εκτός από τις φωτοβολίδες και τα αντικείμενα που έριχναν εναντίον των προσφύγων οι επίδοξοι δολοφόνοι έσπασαν μέρος των μαρμάρων της πλατείας, ξήλωσαν πέτρες από το πλακόστρωτο που υπάρχει πέριξ αυτής και όλα αυτά τα έριχναν προς τη μεριά των προσφύγων. 28 πρόσφυγες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες με τρεις από αυτούς να έχουν κακώσεις κεφαλής.

Με μια χλιαρή δήλωση περί ¨καταδίκης της βίας απ όπου κι αν προέρχεται¨ ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός καταδίκασε τα επεισόδια χωρίς όμως να κάνει καμιά αναφορά τόσο στις δολοφονικές επιθέσεις όσο και στον πολιτικό χώρο που διοργάνωσε και πρωταγωνίστησε σ αυτά. Επίσης καμιά αναφορά δεν έκανε στις καταστροφές που έκαναν τα φασιστοειδή σε δημοτική περιουσία όπως το κάψιμο των κάδων και το ξήλωμα του λιθόστρωτου.

Σε σχέση με την διοργάνωση αυτού του πογκρόμ τα στοιχεία που φέρνει στο φως η δημοσιογραφική έρευνα αποδεικνύουν ότι υπήρχε τρεις μέρες πριν σαφής σχεδιασμός και οργάνωση του. Γνωστά ακροδεξιά μέλη του συνδέσμου του Παναθηναϊκού που τυγχάνουν και μέλη της αυτοαποκαλούμενης ως «Πατριωτικής» Κίνησης Μυτιλήνης κάλεσαν τα μέλη των υπόλοιπων τριών συνδέσμων που λειτουργούν στη Μυτιλήνη να συγκεντρωθούν την Κυριακή στην υποστολή της σημαίας και μετά να «καθαρίσουν» την πλατεία. Από τα γραφεία δυο συνδέσμων που βρίσκονται κοντά στην πλατεία προήλθαν τα λοστάρια που κρατούσαν τα φασιστοειδή αλλά και οι φωτοβολίδες. Χτες με ανακοίνωση του μόνο ο σύνδεσμός φιλάθλων του ΠΑΟΚ πήρε θέση διαχωρίζοντας τη θέση του αναφέροντας πως «ο σύνδεσμος δεν συνδέεται και δεν θα συνδεθεί ποτέ με ακραίες αντιλήψεις, και εθνικιστικά συμφέροντα που οδηγούν σε πογκρόμ κατά ανυπεράσπιστων ανθρώπων που ο μόνος λόγος που διαδηλώνουν, είναι να ζήσουν αξιοπρεπώς. Τυχόν συγχύσεις που κάνουν λόγο για παρουσία μελών μας στα επεισόδια πέφτουν στο κενό. Ήμασταν, είμαστε, και θα μείνουμε πρόσφυγες όσο ο ξεριζωμός των παππούδων μας είναι γραμμένος στα κιτάπια της ιστορίας μας, και δεν θα σταθούμε ποτέ ενάντια σε πλάσματα ενός θεού που προσδοκούν την δική τους ανάσταση, που αναζητούν την δική τους Ιθάκη».

Τα πρόσωπα λοιπόν που είτε πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια της Κυριακής είτε αποτέλεσαν τους καθοδηγητές και οργανωτές του πογκρόμ είναι γνωστά και μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών επιχαίρουν στο διαδίκτυο για τις πράξεις τους.

Τι σκοπεύει να κάνει η Αστυνομία και η Εισαγγελία Μυτιλήνης; Η μήπως δεν γνωρίζουν τον ιδιοκτήτη βιοτεχνίας, τους υπαλλήλους και τον ιδιοκτήτη μπαρ της προκυμαίας, τον οργανωμένο ανιψιό του αντιδημάρχου, τον ιδιοκτήτη σχολής πολεμικών τεχνών, τον επιχειρηματία τατουάζ, τον συνταξιούχο της ΔΕΗ, τον φορτηγατζή κ.α. Αναμένουμε λοιπόν…

https://www.facebook.com/me.thrasos/posts/2148521785363174