Επικαιρότητα

Κάλεσμα της ΑΡΚ στην Πανελλαδική Συνάντηση στις 8 & 9 Δεκεμβρίου στη Νομική

03/12/2018

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση

Εδώ και τρία χρόνια, σχεδόν από την αρχή της οριστικής μας ρήξης με την αφήγηση του ΣΥΡΙΖΑ που κινήθηκε στο τρίπτυχο ρεαλισμός, κυνισμός, ενσωμάτωση, αναζητούμε τρόπους για την ανασυγκρότηση του χώρου της ριζοσπαστικής αριστεράς που δεν ταυτίζεται, γι αυτό και δεν μπορεί να χωρέσει στις υπαρκτές οργανωμένες δυνάμεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο με τμήματά τους. Υπάρχει χώρος για ένα τέτοιο εγχείρημα; Έχει πολιτικό ρόλο στο παρόν και στο μέλλον, τι τον διαφοροποιεί και ποια είναι τα πολιτικά του προτάγματα; Και τέλος, με ποιους τρόπους θα συγκροτηθεί και ποιά οργανωτική δομή θα επιλέξει; Όλα αυτά είναι σύνθετα αλλά όχι αναπάντητα ερωτήματα.

Αν είστε ανάμεσα σ’ αυτούς και αυτές που αναζητούν μια άλλη συλλογικότητα της αριστεράς, και ιδίως έναν άλλο αριστερό λόγο, με σταθερό προσανατολισμό στο αίτημα της κοινωνικής χειραφέτησης, με σταθερή ταξική τοποθέτηση, με την βεβαιότητα πως αντίπαλοί μας δεν είναι οι άλλοι πληττόμενοι μέσα και έξω από την χώρα που ζούμε, μιας αριστεράς με σεβασμό στην αυτό-οργάνωση των κινημάτων, αλλά και με επιμονή στην συγκρότηση της οργανωμένης πάλης, είναι η στιγμή να συναντηθούμε σε μια πρωτοβουλία για την συγκρότηση αυτής της άλλης αριστεράς.

Ποιοι είμαστε; Τι μας ενώνει και ποιες αρχές μας εμπνέουν; Σε ποιους απευθυνόμαστε και με ποιους θέλουμε να συναντηθούμε; Πώς ερμηνεύουμε τη σημερινή δύσκολη, από πολλές απόψεις πραγματικότητα, και με ποιους στόχους θέλουμε να αναμετρηθούμε, στις μέρες που έρχονται; Στο κείμενο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε τις πρώτες σκέψεις μας για όλα αυτά. Ωστόσο, έχουμε μάθει να μην θεωρούμε τίποτα, ή σχεδόν τίποτα, δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο. Ελάτε να τις συζητήσουμε μαζί το Σάββατο 8/12, ώρα 12μ, στο κτίριο της Νομικής (5ος όροφος, αίθουσα 11).

Εισηγητικό κείμενο - βάση συζήτησης στην Πανελλαδική συνάντηση της 8-9 Δεκέμβρη

 

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση-ΑΡΚ
3/12/2018