Επικαιρότητα

Να σταματήσει έγκαιρα κάθε απόπειρα αφύπνισης της ακροδεξιάς στη Βόρεια Ελλάδα. Αλληλεγγύη στον Αλ. Λιοσάτο και σε όσους αντιστέκονται στη φασιστική απειλή

14/03/2019

Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά

Η προσπάθεια καλλιέργειας ενός κλίματος εθνικιστικής υστερίας αλλά και τρομοκράτησης κάθε διαφορετικής άποψης σε σχέση με το Μακεδονικό, σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας τους τελευταίους μήνες δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Η περίπτωση του οδοντογιατρού Αλέξη Λιοσάτου που στοχοποιήθηκε από ακροδεξιούς – φασιστικούς κύκλους στην Πτολεμαΐδα (οι οποίοι δεν παρέλειψαν να προχωρήσουν σε βανδαλισμούς περιουσιακών του στοιχείων…) επειδή απλά δημοσιοποίησε μια διαφορετική άποψη σε σχέση με το θέμα ενός τοπικού γκράφιτι «πατριωτικού» περιεχομένου», είναι χαρακτηριστική, δυστυχώς όμως όχι η μοναδική.

Η Κυβέρνηση αλλά και οι τοπικές αρχές (οι δήμοι που για ψηφοθηρικούς λόγους συντονίζονται στο κλίμα εθνικιστικής έξαρσης που συντηρείται στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και η Αστυνομία) δεν μπορούν να συνεχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα. Οι απειλές κατά της ζωής του Αλέξη Λιοσάτου και όσων δημοσίως αμφισβητούν τον ακροδεξιό – εθνικιστικό και μισαλλόδοξο λόγο, συνιστούν απειλή κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων  και των συνταγματικών ελευθεριών και ως τέτοια θα πρέπει να απαντηθεί από όλους.

14/3/2019