Απόψεις

Δεν ξεχνώ τα τρόφιμα στο 3o Ράιχ: μια ψυχεδελική περιπέτεια βουλευτών της Χρυσής Αυγής

06/10/2016

Ψυχιατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Πατρών "Ο Σκουριάς"

Πρόλογος

Ο Ηλίας Παναγιώταρος κι ο Ηλίας Κασιδιάρης, βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είναι γνωστοί στο πανελλήνιο. Η επιστημονική μας ομάδα πρότεινε στους δύο βουλευτές το εξής πείραμα: Με τη χρήση κατάλληλων νόμιμων παραισθησιογόνων, θα τους μεταφέραμε σε όποια ιστορική περίοδο ήθελαν και αφού βίωναν εκεί αρκετές ώρες, που γι’ αυτούς θα ήταν πιθανώς και βδομάδες ή μήνες, θα επέστρεφαν βαθμηδόν απ’ την ονειρώδη μέθη των ουσιών και την αχλή του χρόνου για να μας περιγράψουν τι έζησαν.

Φυσικά οι ευφυέστατοι Διόσκουροι αμέσως έκφρασαν την αμφιβολία τους για την επιτυχία του πειράματος αφού, καθώς είπαν, δε θα μεταφέρονταν πραγματικά στο χρόνο, αλλά ήταν φανερό πως με την ενέργεια των ουσιών το μυαλό τους ήταν εκείνο που θα τους έδινε, ως εν ονείρω, εικόνες της περιόδου εκείνης που υποτίθεται θα επισκέπτονταν.

Μα αυτό ακριβώς θέλουμε, είπαμε, τη δική σας ματιά πάνω στην εποχή που θα διαλέξετε.

Με τα πολλά οι αρχικές αντιρρήσεις των δύο ανδρών άρχισαν να κάμπτονται και τελικά η παροιμιώδης ευγένειά τους υπερίσχυσε και δέχθηκαν με χαρά να συμμετάσχουν. Ο Ηλίας Παναγιώταρος, που διάλεξε ευθύς την εποχή των δεινοσαύρων, δεν έκρυβε πια τον ενθουσιασμό του. Ο Ηλίας Κασιδιάρης απ’ την άλλη, πιο συγκρατημένος κι έχοντας ζητήσει να μεταφερθεί στο Βερολίνο του ’30, ήθελε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για το πείραμα και τις ψυχικές προεκτάσεις του.

Εξηγήσαμε και στους δυο πως θα έπρεπε να μιλήσουν με τους αναισθησιολόγους μας, που θα τους έπαιρναν φουλ ιστορικό και θα τους εξέταζαν για να δουν αν ήταν δόκιμοι για μύηση στα παραισθησιογόνα. Εν συνεχεία, θα κλεινόταν ένα ραντεβού μια ήρεμη μέρα για να προβούμε στο πείραμα.

Έτσι κι έγινε. Λίγο καιρό μετά, μια ωραία βροχερή Παρασκευή,  συναντηθήκαμε ξανά στη βίλα του Πανεπιστημίου κι ευθύς χορηγήσαμε τις ουσίες στους εθνικιστές πολιτευτές. Τα όσα ακολουθούν εδώ είναι αυτά που μας αφηγήθηκαν όταν επανήλθαν απ’ την ενορατική κατάσταση.

Ολόκληρο το e-book εδώ: https://athens.indymedia.org/post/1563075/