Επικαιρότητα

Ενωμένη η Ριζοσπαστική Αριστερά στις εκλογές του ΤΕΕ

15/10/2016

Η ανασύνθεση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς προχωρά, όπως φαίνεται, στους επιμέρους χώρους του συνδικαλιστικού κινήματος. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των εκλογών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος πέραν των δεκάδων ανένταχτων αγωνιστών μηχανικών συνεργάζονται ΑΡΚ, ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας, Δικτύωση Ριζ Αριστεράς, Ανασύνθεση-ΟΝΡΑ, με δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Ξεκίνημα.

Ως αποτέλεσμα 3 διαπαραταξιακών συναντήσεων του προηγούμενου διαστήματος, 4 παρατάξεις με αναφορά στο χώρο των μηχανικών και προσκείμενες στην Αριστερά, η Αριστερή Αγωνιστική Πααρέμβαση εργαζόμενων μηχανικών(ΑΑΠεμ), η Αριστερή Στροφή, η Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών και η Τομή -ΑΔΜ συγκρότησαν την ΑΡΑΓέΣ (ΑΡιστερή ΑΓωνιστική Ενωτική Συσπείρωση).

Η συνεργασία αυτή αποτελεί μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση άρσης της πολυδιάσπασης της Αριστεράς στο χώρο των μηχανικών, σε μια ενότητα για την οποία οι βάσεις τέθηκαν στις κινηματικές διεργασίες του κλάδου, και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ισχυρότερη παρουσία και του κινήματος των εργαζομένων, ανέργων και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών οι οποίοι πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές όλων των τελευταίων ετών.