Επικαιρότητα

Ανακοίνωση ΑΡΚ για την επίσκεψη Ομπάμα

14/11/2016

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση

Η επίσκεψη του Ομπάμα τις μέρες του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελεί για τον ελληνικό λαό μια μεγάλη πρόκληση ενάντια στην ιστορία των αγώνων που έδωσε για την πτώση της χούντας, για λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα, σηματοδοτεί τη στενότερη εμπλοκή της Ελλάδας στους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς ενός καθαρά επιθετικού στρατιωτικού συνασπισμού, ο οποίος βαρύνεται με εγκληματικές αιματηρές επεμβάσεις σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη, με μοναδικό στόχο την προάσπιση των οικονομικών και στρατιωτικών συμφερόντων των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων συμμάχων της.Οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, για να περιοριστούμε μόνο στην ιστορία των τελευταίων δύο δεκαετιών, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες του είδους της "ειρήνης" που εδραιώνουν οι στρατιωτικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.
Δεν αγνοούμε επίσης ότι η πολιτική των ΗΠΑ είναι εκείνη που προωθεί τα μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα της νέας Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και επενδύσεων (TTIP), είναι εκείνη που επί ημερών κυβέρνησης Ομπάμα, οδήγησε σε δολοφονίες Αφροαμερικανών στους δρόμους από την αστυνομία, ενώ οι φυλακές του Γκουαντάναμο παραμένουν εδώ και 16 χρόνια το κολαστήριο όπου κρατούνται παράνομα και βασανίζονται αιχμάλωτοι πολέμου, παρά τις δεσμεύσεις του απερχόμενου προέδρου ότι θα κλείσει οριστικά.
Απέναντι στην επίσκεψη Ομπάμα, είμαστε όλοι και όλες εμείς που θέλουμε να εκφράσουμε την απέχθεια μας απέναντι στην εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές επιδιώξεις, που δεν θέλουμε τις βάσεις και την συνδρομή του ΝΑΤΟ στα νησιά του Αιγαίου, που αντιδρούμε στην υποταγή της Ελληνικής Κυβέρνησης στις πολιτικές των ΗΠΑ, ΕΕ, ΔΝΤ και την οικοδόμηση βαθύτερων σχέσεων στον αντιδραστικό στρατιωτικό άξονα με το Ισραήλ, την Κύπρο και την Αίγυπτο. Είμαστε εμείς που θέλουμε να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες για τους πρόσφυγες και να πέσουν οι φράχτες της “ντροπής” που δολοφονούν στα σύνορα μας.
Διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών απέναντι στον πόλεμο και την βαρβαρότητα.
Όλοι και όλες στους δρόμους, την Τρίτη 15/11 στις 5 μ.μ. στη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο και την πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.