Επικαιρότητα

Mια απάντηση ενός νεολαίου: Δεν μας αφήνει η ιστορική λήθη να ξεχάσουμε - ούτε και η ζοφερή πραγματικότητα

15/11/2016

Χρήστος Τσούτσης


Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο του  μέλους της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Τριγάζη όπου μας ενημερώνει για τις κινηματικές αυταπάτες των κινητοποιήσεων απέναντι στην επικείμενη  επίσκεψη Ομπάμα την Τρίτη στην Αθήνα.

Μάλιστα… αυταπάτες …επίσης μας ενημερώνει το άλλοτε μέλος της KNE ότι δεν θα κατέλθει στη πορεία της Τρίτης..δεν το ενδιαφέρουν πια αυτά …δεν εξυπηρετούν κανένα σχέδιο ούτε τον λαό …άλλωστε η Αμερικάνικη κυβέρνηση είναι σύμμαχος μας πλέον… Το απέδειξε άλλωστε και στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης,  και συνέχισε να λέει και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα πράγματα.

Ξέρετε ορισμένες φορές οι κυρίαρχοι επιθυμούν οι άνθρωποι να αρνούνται να αποδεχτούν μια πραγματικότητα φτιάχνοντας  ωραιοποιήσεις της πραγματικότητας , στη εποχή μας το ζούμε αυτό από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έντονα. Δεν έχουμε μνημόνιο , έχουμε συμφωνία… δεν έχουμε λιτότητα..οδεύουμε προς την ανάπτυξη..δεν κόβουμε συντάξεις… κάνουμε αναγκαστικές προσαρμογές ….Και άλλα τέτοια..

Με όλα αυτά που έχουμε δει και ακούσει τίποτα δεν φαίνεται απίθανο …Αλλά είναι κάτι στιγμές που το αμήν χτυπάει κόκκινο , άλλωστε δεν είναι όλα επικοινωνία. Δεν ξέρω γιατί  αναλάβατε αυτό το θλιβερό ρόλο κ. Τριγάζη και ούτε με νοιάζει …αν δεν σας ενδιαφέρει να σέβεστε εσείς την ίδια την ιστορία σας εμένα που περισσεύει αλλά μην πιάνετε πλέον άλλο στο στόμα σας και στα γραπτά σας τη γενιά και τους αγωνιστές  του Πολυτεχνείου με τα θύματα του… Όπου οι αγαπημένοι σας προστάτες μαζί με τη εγκάθετη χούντα τους πολέμησαν με μίσος , βία και αυταρχικότητα …Μην μιλήσετε ξανά για τη αιματοβαμμένη Κύπρο που οι ατλαντικοί σας σύμμαχοι την καθοδήγησαν στο διαμελισμό… μην μιλήσετε ξανά για τους ηρωικούς  αντάρτες και την αντίσταση για οι πρώτες δοκιμές βομβών Ναπάλ έπεσαν στο Γράμμο από τους νατοϊκούς… Μην  αναφέρεται  αγαπητέ ξανά το παγκόσμιο κίνημα ειρήνης, διότι το φάντασμα του Βιετνάμ , του Ιράκ , της Υεμένης της Γιουγκοσλαβίας και του Κοσσόβου θα πλανιέται κάπου στην ατμόσφαιρα. Μαζί με τα πραξικοπήματα στην Λατινική Αμερική ξέρετε Χιλή , Ονδούρα κτλπ.

Και επίσης ξεχάσατε να αναφέρετε κ.Τριγάζη στην αναφορά για το βίο και τη πολιτεία του φίλου και σύμμαχου  Ομπάμα τη στήριξη των ΗΠΑ επί  προεδρίας του στο φασιστικό καθεστώς της Ουκρανίας που προκάλεσε εμφύλιο με θύματα αμάχους, καθώς και το ρόλο των ΗΠΑ στο τρίτο μνημόνιο της  χώρας μας( βλέπετε ζούμε και στην εποχή των wiki likes). Επιπρόσθετα να μην ξεχάσουμε την πολύ προοδευτική πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ πάνω στη CYTA και την TTP, αυτή την συμφωνία ντε που καταψηφίσατε στη ευρωβουλή ως επικίνδυνη και μετά την επικύρωσε η ελληνική κυβέρνηση δημοκρατικά,  καθώς και την αστυνομική αυθαιρεσία με τους νεκρούς μαύρους πολίτες και διαδηλωτές στις πολιτείες των ΗΠΑ.

Για αυτά τα ελάχιστα και για άλλα πολλά θα είμαστε λοιπόν εμείς ως κοινωνία και δυνάμεις της αριστεράς στους δρόμους της χώρας την Τρίτη και ποσώς μας ενδιαφέρει τι θα κάνετε εσείς προσωπικά …όσο για την κυβέρνηση σας αφήστετο πλέον γνωρίζουμε πού καλά τι θα κάνει…

ΥΓ. Έτσι με αυτό τρόπο επιλέξατε να συνταχθείτε εσείς και οι όμοιοι σας με την πλέον πρωτόγονη εθνικοφροσύνη. Εμάς όμως δεν μας αφήνει η ιστορική μνήμη να ξεχάσουμε. Αυτοί σκότωσαν άλλωστε Λαμπράκη-Μπελογιάννη….. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ