Επικαιρότητα

Καταγγελία της Αριστερής Ενότητας για τα γεγονότα της 15ης Νοέμβρη

18/11/2016

Αριστερή Ενότητα - ΑΡΕΝ

Την Τρίτη 15/11 διαδηλώσαμε ενάντια στον ερχομό του Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα, κόντρα στις απαγορεύσεις των κινητοποιήσεων που είχε προαναγγείλει η αστυνομία. Στην πορεία συμμετείχαν αρκετές οργανώσεις της Αριστεράς και αρκετά κομμάτια του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου. Η αστυνομία είχε κλείσει τη Σταδίου στο ύψος της Βουκουρεστίου με κλούβες και διμοιρίες, ώστε να μην περάσει η πορεία. Από την πλατεία Κλαυθμώνος εμφανίστηκαν ΜΑΤ περιμετρικά της πορείας, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα έντασης. Φτάνοντας στον φραγμό της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε συμβολική σύγκρουση, ως απάντηση στην αστυνομοκρατία και στην απαγόρευση των διαδηλώσεων. Λίγο μετά τη σύγκρουση, η αστυνομία επιτέθηκε στα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, πνίγοντας τους φοιτητές και τις φοιτήτριες στα δακρυγόνα και πετώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης μέσα στο πλήθος. Μία από τις κρότου λάμψης έσκασε στο μέτωπο μιας συντρόφισσας από το σχήμα της ΑΡΕΝΑ, η οποία έπεσε στο δρόμο με αίματα στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί της είπαν ότι από καθαρή τύχη δεν έπαθε κάποιο πρόβλημα στην όραση της.
Γίνεται σαφές ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει τους φοιτητές/φοιτήτριες και τον κόσμο του κινήματος εν γένει ως εχθρούς. Επιδιώκουν να στήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας και να μη θεωρούμε αυτονόητο ότι θα διαδηλώνουμε χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική μας ακεραιότητα.

Καταγγέλουμε την κυβέρνηση, την αστυνομία και οποιονδήποτε άλλο προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να χτυπήσει τον κόσμο που αγωνίζεται. Όλοι/όλες στους δρόμους να τους απαντήσουμε όπως τους αξίζει.