Επικαιρότητα

Η κατάσταση έχει ξεφύγει στη Ν.Φιλαδέλφεια και δεν κουνιέται φύλλο

28/03/2017

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Κοντεύει μήνας από τότε που το κέντρο της Φιλαδέλφειας φασιστοκρατείται και βανδαλίζεται από μερικές δεκάδες τραμπούκους. Εισαγγελείς ανύπαρκτοι, αστυνομία θεατές. Το σημερινό δελτίο θυέλλης λόγω της ημέρας.
Κυβέρνηση και Περιφέρεια είναι ηθικοί αυτουργοί για όσα συμβαίνουν. Όχι μόνο κάνουν ότι θέλει ο Μελισσανίδης, αλλά στοχοποιούν το Δήμο πιέζοντας να παρανομήσει, στο ένα και μοναδικό θέμα που το γήπεδο σκοντάφτει σε αρμοδιότητά του. Ζητούν να εγκρίνει ο Δήμος ένα σχέδιο που μετράει το ύψος του γηπέδου όχι από τους υπάρχοντες δρόμους αλλά από υπόγειους χωρίς να υπάρχει καμία μελέτη και καμία έγκριση για την υπογειοποίηση και το καλύτερο χωρίς να είναι αρμόδιος παρά μόνο για να γνωμοδοτήσει. Το κρατικό ραδιόφωνο, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, και η κρατική τηλεόραση, υποδαυλίζουν την κατάσταση. Τα οπαδικά μέσα και τα υπόλοιπα ΜΜΕ που απλώς τα αναπαράγουν, γλύφουν το χέρι του ιδιοκτήτη του ΟΠΑΠ.
Η χθεσινή συνέντευξη του Βασιλόπουλου με την άλλη πλευρά ήταν χαρακτηριστική του (όν)ειδους της δημοσιογραφίας της ΕΡΤ και κάποια σχόλια.
Η δημοτική αρχή της Φιλαδέλφειας αντιστέκεται σε ένα οργανωμένο πλέγμα συμφερόντων, τοπικά και κεντρικά, έχοντας απέναντι Κυβέρνηση- Περιφέρεια- ΜΜΕ - Μαφία και Παρακράτος. Και σε αντίθεση με τον Πατρινό Δήμαρχο, του οποίου οι παρεμβάσεις - παρότι χωρίς το ίδιο κόστος- προβάλλονται από όλη την αριστερά και αναπαράγονται διθυραμβικά, η δημοτική αρχή της Φιλαδέλφειας δεν έχει την ίδια τύχη.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν πρόκειται μόνο για ένα γήπεδο.
Πρόκειται για εφαρμογή του δόγματος "θα σας πατάξουμε" με τη χρήση φασιστικών ομάδων ως εμπροσθοφυλακής.
Είναι υπόθεση όλων και σαν τέτοια χρειάζεται πολύ περισσότερη στήριξη. Οι τραμπούκοι είναι λίγοι αλλά οι οπαδοί είναι πολλοί και η κοινή γνώμη έχει χειραγωγηθεί επί πολύ καιρό.