Επικαιρότητα

Καταγγελία για την προσαγωγή του συντρόφου Α.Π.

16/04/2017

Αριστερή Ενότητα - ΑΡΕΝ

Τα ξημερώματα της Μ. Πέμπτης, αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ προσήγαγαν δίχως καμία αιτία των σύντροφο Α.Π. (και τρία ακόμη άτομα), ο οποίος παρεμβαίνει μέσω των σχημάτων της Αριστερής Ενότητας, παρότι τους έδειξε και την αστυνομική του ταυτότητα και το πάσο. Για άλλη μια φορά η ΕΛ.ΑΣ. επιτέλεσε το ρόλο της επιδεικνύοντας βίαιες και τραμπούκικες συμπεριφορές απέναντι στο σύντροφο. Αφού του φόρεσαν χειροπέδες, τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ και εκεί συνεχίστηκε η απρόκλητη και απαράδεκτη μεταχείριση του από τα όργανα του κράτους. Τον έβρισαν, τον χλεύασαν, του πήραν το κινητό και στη συνέχεια τον ανάγκασαν να γδυθεί εντελώς για τον «ψάξουν», ωστόσο γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στην πραγματικότητα προσπάθησαν να ασκήσουν ψυχολογική πίεση στο σύντροφο και να τον εξευτελίσουν.
Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που έχουν πραγματοποιηθεί ξυλοδαρμοί και βασανιστήρια αγωνιστών στη ΓΑΔΑ.
Πέρα από τη στάση της αστυνομίας, μεγάλο μερίδιο της ευθύνης γι' αυτή την κατάσταση έχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία όχι μόνο δείχνει ανοχή στην αστυνομική αυθαιρεσία, αλλά τη χρησιμοποιεί κιόλας για να χτυπήσει οτιδήποτε κινηματικό, οτιδήποτε τους «χαλάει» το δόγμα του νόμου και της τάξης.
Καταγγέλουμε τόσο την αστυνομία όσο και την ίδια την κυβέρνηση. Σε καμία περίπτωση δεν τρέφουμε αυταπάτες για τις ιστορίες περί «εκδημοκρατισμού» της αστυνομίας. Γνωρίζουμε ότι οι μπάτσοι θα συνεχίσουν να χτυπάνε αριστερούς και αναρχικούς αγωνιστές, να αναπαράγουν ματσό συμπεριφορές, να τραμπουκίζουν γκέι, τρανς, πρόσφυγες και μετανάστες και να κάνουν πλάτες στους φασίστες. Εμείς από την πλευρά μας, τους ανακοινώνουμε ότι δεν τους φοβόμαστε και δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα στην κρατική καταστολή.