Απόψεις

H Αλληλεγγύη δεν αναβάλλεται!

12/01/2016

Kill Tina

Σήμερα 11/1, ξεκίνησε η δίκη των 24 αγωνιστών και αγωνιστριών για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της 9ης Οκτώβριου 2012. Μεταξύ αυτών και ο σύντροφος Α.Τ.Την ημέρα εκείνη η συγκυβέρνηση, μέσω της αστυνομίας, αποφάσισε και εκτέλεσε πρακτικές και μεθόδους βαθιά κατασταλτικές και αυταρχικές, απέναντι σε ένα πολύμορφο πλήθος, το οποίο συσπειρώθηκε ενάντια στις πολιτικές λιτότητας με αφορμή την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ. Ο απολογισμός της κρατικής καταστολής ήταν 220 προσαγωγές και εν συνεχεία 24 συλλήψεις, με μόνη ουσιαστική κατηγορία, παρά το πλούσιο κατηγορητήριο, την άσκηση από πλευράς των αγωνιστών του δικαιώματος τους να διαδηλώνουν και να αγωνίζονται.

Την εναρκτήρια μέρα της δίκης, λοιπόν, κατά την οποία ήταν προγραμματισμένη η κατάθεση και ακρόαση των μαρτύρων κατηγορίας (δηλαδή των αστυνομικών που είχαν προσαγάγει τους 24 αγωνιστές-στριες), η διαδικασία πήρε αναβολή με ημερομηνία συνέχισης τις 26/9. Η αναβολή αυτή παρέτεινε την εκδίκαση της υπόθεσης και μαζί με αυτό την ταλαιπωρία και τους νομικούς περιορισμούς στη καθημερινότητα των κατηγορούμενων. Συγκεκριμένα, η αναστολή των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί σε αυτούς (όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα), ενώ αποτελούσε ένα δίκαιο και λογικό αίτημα από την πλευρά των κατηγορούμενων, προσέκρουσε στη σκληρή στάση της πλειοψηφίας της έδρας και της Εισαγγελίας. Στάση που συνοψίστηκε στο επιχείρημα της εισαγγελέως «δεν γίνεται να κάνουν ότι κάνουν και μετά να θέλουν και αναστολή των περιοριστικών όρων», αναδεικνύοντας την αδιαφορία για τους εργασιακούς, εκπαιδευτικούς και προσωπικούς λόγους που καθιστούν μια τέτοια αναστολή αναγκαία. Τη στιγμή μάλιστα που αναβολή της δίκης για 8, ακόμη, μήνες δεν είναι ευθύνη των κατηγορουμένων αλλά του ίδιου του ελληνικού δικαστικού συστήματος.

Από τη πλευρά μας θέλουμε να θυμίσουμε στο Δικαστήριοτο τεκμήριο της αθωότητας και στην εισαγγελέα ότι η τελική ετυμηγορία για τα γεγονότα και το κατηγορητήριο προκύπτει μετά την εξέταση της υπόθεσης.

Δεν θα επιτρέψουμε, λοιπόν σε κανέναν/μια να προδικάσει και να περιστείλει τα ατομικά, πολιτικά και νομικά δικαιώματα των συναγωνιστών μας. Συνεχίζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας, ως την απαραίτητη συνθήκη για να νικήσουμε τη λιτότητα και τα μνημόνια και να χτίσουμε την κοινωνία για την οποία αγωνιζόμαστε

Η υπεράσπιση της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών είναι υπόθεση όλων μας.

Πηγή: killtina.wordpress.com