Επικαιρότητα

Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

27/07/2017

Συνδικάτο ΙΓΜΕ

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ εκφράζουν την ενεργή συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και στην 24ωρη απεργία τους, με στόχο την ανάπτυξη και τη στήριξη της εταιρίας.

Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει όρους βιωσιμότητας και αναπτυξιακής προοπτικής στη ΛΑΡΚΟ, μια από τις μεγαλύτερες μεταλλευτικές – μεταλλουργικές εταιρίες της Ευρώπης, ιδιοκτήτη ενός εκατομμυρίου στρεμμάτων ελληνικής γης, με διαπιστωμένα κοιτάσματα νικελίου αξίας περίπου 20 δις ευρώ. Μια από τις μεγαλύτερες μεταλλευτικές επιχειρήσεις της χώρας που εδώ και 60 χρόνια στηρίζει την εθνική οικονομία με περίπου ένα εκατομμύριο $ την ημέρα σε ξένο συνάλλαγμα, που στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες έξι νομών και εξασφαλίζει άμεσο εισόδημα σε πάνω από 20.000 έλληνες πολίτες.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ έχουν  συντάξει και προτείνει στο παρελθόν προτάσεις συνεργασίας και στήριξης της ΛΑΡΚΟ με την επιστημονική συμβολή του ΙΓΜΕ, ώστε να εξασφαλίζεται η ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου και η βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρίας. Βρίσκονται στη διάθεση της πολιτείας που οφείλει να στηρίξει τέτοιες δράσεις.

Εκφράζουν τη ριζική αντίθεσή τους στις προθέσεις της σημερινής Διοίκησης για συρρίκνωση της παραγωγικής δραστηριότητας με αντίστοιχες μισθολογικές περικοπές. Δηλώνουν στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στον αγώνα τους ενάντια στην απαξίωση και τη συρρίκνωσή της.

 

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ, ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ, ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ