Επικαιρότητα

Για τις απολύσεις στο Κόκκινο

19/01/2018

YaBasta

Όταν η διοίκηση της Left Media ανακοινώνει ότι οι απολύσεις στο Κόκκινο έγιναν σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, εννοεί τις μειωμένες αποζημιώσεις που προβλέπονται από το πρώτο μνημόνιο, αυτό που ο Σύριζα κατήγγελλε ως «επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα».

Και όταν η ίδια διοίκηση (που απαρτίζεται από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δηλώνει ότι οι απολύσεις (και οι μειώσεις αποδοχών) ως μονόδρομος για τη μείωση του μισθολογικού κόστους, είναι η (αυταπόδεικτη) στρατηγική για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, εννοεί ότι αυτή είναι η ενδεδειγμένη και απολύτως ορθολογική στρατηγική για όλες τις επιχειρήσεις που λόγω της κρίσης, αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, συρρίκνωσης του κύκλου εργασιών, κ.ά.

Το μόνο που δεν φαίνεται να απασχολεί τη διοίκηση της Left Media είναι το γεγονός ότι για τη συρρίκνωση της ακροαματικότητας του 105.5 η πρώτη και κύρια ευθύνη ανήκει στην αντιδημοκρατική και ασύμβατη με τις ιδέες της αριστεράς πολιτική του κυβερνώντος Σύριζα, τα «σπασμένα» της οποίας εκ των πραγμάτων πληρώνουν τόσο το Κόκκινο όσο και η Αυγή, ακόμα και όταν κάποιοι δημοσιογράφοι τους προσπαθούν να πάρουν διακριτικά κάποιες αποστάσεις…

Όλες οι μεγάλες και μικρές επαναστάσεις του 20ου αιώνα (κοινωνικές, ή αντιαποικιακές) στην πορεία του εκφυλισμού τους «έφαγαν» τα παιδιά τους. Η ελληνική «πρώτη φορά Κυβέρνηση της αριστεράς», για να μην υστερήσει, αφού αρχικά απονέκρωσε το ίδιο το κόμμα που την ανέδειξε, βάλθηκε τώρα να φάει τα παιδιά των ΜΜΕ της.

Αν διπλώσεις το χάρτη των ελληνικών ΜΜΕ, η Left Media θα πέσει πάνω στο Mega, την Ελευθεροτυπία, αλλά και την Τυποεκδοτική του Περισσού. Θλίψη…

YaBasta