Επικαιρότητα

Να αποβληθεί ο Σύριζα από το ΚΕΑ το συντομότερο δυνατόν!

01/02/2018

Κόμμα της Αριστεράς (PG)

Επιστολή του Κόμματος της Αριστεράς προς το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Αναδημοσιεύουμε την Ανακοίνωση που εξέδωσε το (γαλλικό) Κόμμα της Αριστεράς (PG) στις 31/1/2018, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του, με την οποία το PG ζητά από το ΚΕΑ να αποβάλει τον Σύριζα από τους κόλπους του.

Η Εθνική Εκτελεστική Γραμματεία του Κόμματος της Αριστεράς συνεδρίασε στις 28 Ιανουαρίου, εν όψει της προετοιμασίας του Συνεδρίου του Κόμματος, τον Ιούνιο. Κατά τη συνεδρίαση αυτή αποφάσισε να απευθυνθεί στην ολομέλεια των προέδρων του ΚΕΑ προκειμένου αυτή να θέσει στην ημερήσια διάταξη το συντομότερο δυνατόν την αποβολή του Σύριζα από το ΚΕΑ. 

Κατά την άποψη του Κόμματος της Αριστεράς, όπως αναμφίβολα και κατά την άποψη πολλών άλλων κομμάτων του ΚΕΑ, έχει καταστεί αδύνατο να συγχρωτιζόμαστε στα πλαίσια του ιδίου κινήματος με τον Σύριζα του Αλέξη Τσίπρα. Το κόμμα αυτό, ανταποκρινόμενο κατά τρόπο ολοένα και περισσότερο δουλοπρεπή στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξώθησε πρόσφατα τη λογική της λιτότητας μέχρι του σημείου να περιορίσει το δικαίωμα της απεργίας.

Απέναντι στο φιλελεύθερο ζουρλομανδύα που οδηγεί τους λαούς σε ασφυξία, και ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων του ΚΕΑ αγωνίζονται το καθένα στη χώρα του για την απόκρουση αυτών των πολιτικών, επιβάλλεται πλέον να είμαστε σαφείς. Το δράμα που έχει επιβληθεί στον ελληνικό και σε άλλους λαούς, θα μπορέσει να λάβει ένα τέλος μόνο υπό την προϋπόθεση ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα απαλλαγεί από τις σημερινές Συνθήκες. Το ΚΕΑ δεν είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνει στους κόλπους του ταυτόχρονα τους αντιτιθέμενους και τους υποστηρικτές αυτής της Ευρώπης.

                                                                                                         Ερίκ Κοκερέλ
                                                                                                         Ντανιέλ Σιμονέ

https://www.lepartidegauche.fr/le-parti-de-gauche-sadresse-au-pge/