Εμείς

Το yabasta.gr είναι ένας νέος ιστοχώρος αφοσιωμένος στην υπόθεση της Αριστεράς, των ιδανικών και των αγώνων της, στο σοσιαλιστικό κοινωνικό μετασχηματισμό για την απελευθέρωση του ανθρώπου.

Το yabasta.gr είναι χώρος διαλόγου. Για την ενότητα και ανασυγκρότηση της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Για να συναντήσει και να αναδείξει τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των σύγχρονων κινημάτων για ισότητα, ελευθερία, δημοκρατία, ειρήνη, αξιοπρέπεια. Για να διακρίνει και να ενισχύσει σ’ αυτά το ριζοσπαστικό, ταξικό, οικολογικό, φεμινιστικό, αντιρατσιστικό και διεθνιστικό τους πρόσημο.

Το yabasta.gr δεσμεύεται ότι θα μεροληπτεί. Υπέρ των δικαιωμάτων των «από κάτω» που πλήττονται από την σκληρή καθημερινότητα της καπιταλιστικής κρίσης. Κατά των «από πάνω», του μνημονιακού κατεστημένου, που ασκεί την εξουσία του για να ξεπεράσει την κρίση αλώβητο και νικηφόρο.

Το yabasta.gr πιστεύει ότι υπάρχει εναλλακτική (There Is aN Alternative). Υπάρχει απάντηση στην καθεστωτική μεταστροφή του πολιτικού υποκειμένου, που εκπροσώπησε τον αντιμνημονιακό αγώνα από το 2010.

Το yabasta.gr θα αναζητήσει μια νέα εναλλακτική πρόταση. Που θα απαντά πειστικά στην ανάγκη για την ανατροπή της κυριαρχίας των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων και του ίδιου του Μνημονίου, τη δημιουργία κοινού μετώπου με τους λαούς της Ευρώπης, την απελευθέρωση από τα δεσμά της Ευρωζώνης, τον δημοκρατικό έλεγχο  της οικονομίας και των βασικών χρηματοροών της, το ριζικό μετασχηματισμό της δομής και της λειτουργίας του κράτους (παιδεία, υγεία, κοινωνική οικονομία, ανάπτυξη της παραγωγής με προστασία του περιβάλλοντος).

Το yabasta.gr θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για να συμβάλλει στο να ανάψουν "φωτιές" Αλληλεγγύης - Αυτοοργάνωσης - Ανυπακοής και μέσα από τις σελίδες του και με εκδηλώσεις διαλόγου & προβληματισμού, και με πρωτοβουλίες κοινωνικής-κινηματικής-πολιτικής παρέμβασης.

 

Αχ! Χαράζει η αυγή,

οι πετεινοί τραγουδάνε.

Προαγγέλλουν, αδελφέ μου

το ξεκίνημα της μέρας, αχ, αχ, αχ…

 

Αχ! Με το πηγαινέλα της άμαξάς μου

γεννήθηκε αυτός ο θρήνος.

Δώσε προσοχή, αδελφέ μου

στους στίχους που θα πω.

Προστασία δεν έχουμε καμιά, αχ, αχ, αχ…

 

Δουλεύω για τον Εγγλέζο,

δουλεύω σαν αμαξάς,

ιδροκοπάω για λεφτά

που στο χέρι δεν τα βλέπω, αχ, αχ, αχ...

 

Φτάνει πια, φτάνει πια!

Φτάνει κουμάντο να κάνει ο γιάνκης!

 

Ο γιάνκης ζει σε παλάτι

εγώ σε καλύβι ζω

Πώς γίνεται να ζει ο γιάνκης

καλύτερα από ό,τι εγώ;

 

Φτάνει πια, φτάνει πια!

Φτάνει κουμάντο να κάνει ο γιάνκης!

 

Τι κάνουν τα αδέρφια μου

από το Μεξικό ως τον Παναμά;

Oι πατεράδες τους ήταν σκλάβοι,

τα παιδιά τους δεν θα’ναι πια!

 

Φτάνει πια, φτάνει πια

Φτάνει κουμάντο να κάνει ο γιάνκης!

 

Από μικρός έμαθα

να παλεύω για την ειρήνη.

Μεγάλος το ξανάκανα

Και στη φυλακή βρέθηκα.

 

Φτάνει πια, φτάνει πια

Φτάνει κουμάντο να κάνει ο γιάνκης!

 

Ποιος τον πόλεμο κέρδισε

στα βουνά του Βιετνάμ;

Ο αντάρτης στη χώρα του μέσα

και ο γιάνκης στο σινεμά.